Zamieszczone przez sew1981
spryskiwacze reflektorów w ksenonach, czy da radę opóźnic?
Zwiń
X
-
Na żarniku jest przesłona która się przesuwa przy zmianie świateł z drogowy na mijania i na odwrót.Tak działa bi-ksenon tylko że dodatkowo w s1 do drogowych dopalają się jeszcze zwykłe żarówki np. H7Daniel
-
Tak i pamiętam jeszcze jedną O2, w której to ustawiałem.Zamieszczone przez Johnny_Bnie pomoge bo sie na tym nie znam - pytać kropeck bo to on majstrował przy mojej octavii :szeroki_usmiechZamieszczone przez liloTo podaj dokładne kodowanie :bowZamieszczone przez Johnny_Bteraz pryskaja po dłuższym przytrzymaniu manetki
Przy okazji się dowiedziałem, że czas spryskiwania się liczy od momentu rozpoczęcia wysuwania spryskiwaczy, przez co ustawienie np. 0,4 sekundy powodowało, że zdążył się tylko spryskiwacz wysunąć i wrócić bez zmarnowania kropli :-)
A co interwałów, to niestety do dziś dnia nie udało mi się znaleźć tej opcji (naprawdę długo jej szukałem).Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
jeszcze raz dzięki za rady i wszelkie info
apa big respect dla znawców
lilo, jak Ci sie uda napisz...może też się w to zabawie, narazie się troche boje w kodowanie bawić - nie znam się na tym.
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja też za bardzo się nie znam ale może coś z opisu którego Maicroft, wstawił uda mi się zaczarować spryski :twisted:Zamieszczone przez sew1981lilo, jak Ci sie uda napisz...może też się w to zabawie, narazie się troche boje w kodowanie bawić - nie znam się na tym.Daniel
Komentarz
-
opóźnienieZamieszczone przez MaicroftHeadlight Washer Delayprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
no własnie u mnie w aucie dają co 7 razyZamieszczone przez wocekspryski dają co 6-ty raz
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz
-
spryskiwacze reflektorów w ksenonach, czy da radę opóźnic?
Witam
Ja podczas pierwszego spryskiwania po włączeniu swiateł robie bardzo krotkie klikniecie manetką tak, ze spryski nie zdążą zareagowac, po czym wykonuje kolejny juz normalny klik, zeby wycieraczki nie tarły suchej szyby, w ten sposob pomijam spryskanie reflektorów.
Pozdrawiam
ali@200KM
Komentarz
-
ta nazwa to daje tyle, że opóźnienie w stosunku do spryskiwaczy przednich szyb. Testowane :-)Zamieszczone przez Maicroftkropeck, Headlight Washer Delay Czyzby to bylo to.
Drugie to czas pracy jak nazwa wskazujePozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
dokładnie robię tak samo, tylko później już się pierdzieli, który to raz było... :?Zamieszczone przez ali7Ja podczas pierwszego spryskiwania po włączeniu swiateł robie bardzo krotkie klikniecie manetką tak, ze spryski nie zdążą zareagowac, po czym wykonuje kolejny juz normalny klik, zeby wycieraczki nie tarły suchej szyby, w ten sposob pomijam spryskanie reflektorów.
Komentarz
-
Ja, jeżeli chcę spryskać tylko szyby, to w nocy przełączam na chwilę (o ile pamiętam) główny włacznik świateł na "0" (światła palą się nadal - tryb skandynawski) i pryskam do woli samą szybę. W dzień cały czas mam pozycję "0" więc nie ma problemu.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz
-
Czytając cały ten wątek nadal nie rozumiem do czego służy funkcja Headlight Washer Delay. Rozumiem, że to "jakieś" opóźnienie względem czasu spryskiwania szyby. Ale jak ono dokładnie działa? Jeżeli ustawimy 1000ms to dopóki pryskamy szybę krócej spryski na reflektory się nie załączą czy też jest tu jakaś inna koncepcja?
Jak to się ma do tego że spryski reflektorów włączają się co 5-6-7 (różne wersje tu czytałem) mycie szyby? Póki co nikt nie napisał wprost czy udało mu się zmienić tą częstotliwość. Widział ktoś może gdzieś w vcds taką opcję poza tymi 2 o których pisał Maicroft, ?
pozdr.,
Paweł
Komentarz
-
Ja widziałem taką opcję w Fabii, ale adaptacjach 09-Central El, a nie w kodowaniu. Poszedłem tym tropem w OII, ale jak dotąd nie znalazłem. Inna sprawa, że nie szukałem intensywnie więc może gdzieś jest.
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
" hehe, byłoby z bani
Komentarz